2015. szeptember 29., kedd

3 bevált rizottó recept

Úgy vettem észre, hogy a rizottót mindenki szereti, rizs, hús, hal, sajt, szaftos, krémes kaják a nagy többségnek bejönnek.
Viszont szerintem kevesen állnak neki otthon elkészíteni, ott kell mellette állni kevergetni stb. Hétvégente azonban kimondottan jóleshet ilyet készíteni, mikor kint hűvös van, de a konyhában kellemes a hőfok, jó illatok szállnak, vidám társaság vesz körül, el lehet kortyolni egy pohár bort, ami a rizottóba, és mellé is szinte kötelező! Így máris nem olyan macera kivárni, míg a rizs megpuhul...
Én eddig ezt a háromfélét készítettem, mindegyiknek nagy sikere volt, bátran ajánlom kipróbálásra őket!

Diós avokádós rizottó
Hozzávalók 4-5 főre:
4 marék rizs
1,5 dl száraz fehérbor
1 liter hús v zöldségleves
2 db puha avokádó
5 dkg reszelt sajt (parmezán vagy hasonló keményebb sajt)
További részletekért KLIKK IDE

Garnélarákos rizottó
Hozzávalók 3 főre:
25 dkg kerekszemű rizottó rizs (arborio, vagy török rizs)
25 dkg garnéla(fagyasztott)
1,5 deci száraz fehérbor
1 liter zöldségalaplé
1 db vöröshagyma
További részletekért KLIKK IDE

Sütőtökös gesztenyés rizottó
Hozzávalók:
4 marék gersli
20 dkg kisebb darabokra szedett főtt pulykahús vagy más maradék sült/főtt hús
fél darab sült kockára vágott sütőtök
10 dkg főtt gesztenye
1 fej vöröshagyma
1,5 deci fehérbor(elhagyható)
További részletekért KLIKK IDE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése