Viszont szerintem kevesen állnak neki otthon elkészíteni, ott kell mellette állni kevergetni stb. Hétvégente azonban kimondottan jóleshet ilyet készíteni, mikor kint hűvös van, de a konyhában kellemes a hőfok, jó illatok szállnak, vidám társaság vesz körül, el lehet kortyolni egy pohár bort, ami a rizottóba, és mellé is szinte kötelező! Így máris nem olyan macera kivárni, míg a rizs megpuhul...
Én eddig ezt a háromfélét készítettem, mindegyiknek nagy sikere volt, bátran ajánlom kipróbálásra őket!
Diós avokádós rizottó
Hozzávalók 4-5 főre:
4 marék
rizs
1,5 dl
száraz fehérbor
1 liter
hús v zöldségleves
2 db
puha avokádó
5 dkg
reszelt sajt (parmezán vagy hasonló keményebb sajt)
További részletekért KLIKK IDE
Garnélarákos rizottó
Hozzávalók 3 főre:
25 dkg
kerekszemű rizottó rizs (arborio, vagy török rizs)
25 dkg
garnéla(fagyasztott)
1,5
deci száraz fehérbor
1 liter
zöldségalaplé
1 db
vöröshagyma
További részletekért KLIKK IDE
Sütőtökös gesztenyés rizottó
Hozzávalók:
4 marék
gersli
20 dkg kisebb darabokra szedett főtt pulykahús vagy más maradék sült/főtt hús
fél
darab sült kockára vágott sütőtök
10 dkg
főtt gesztenye
1 fej
vöröshagyma
1,5
deci fehérbor(elhagyható)
További részletekért KLIKK IDE
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése