Ha ősz, akkor bizony benne van a pakliban a hűvös és a locsogó eső. Ha eső, és pláne hétvége, akkor van az úgy, hogy az ember lányának az orrát sincs kedve kidugni sehova. Megcsapja az álomkór, belustul, bekuckózik, fejére húzza a takarót, romantikusos filmet néz, akkor is ha már 100szor látta ugyanazt, olvas, Last Christmast hallgat (na ez már a vég) vagy csak néz ki a fejéből és a pókokat számolja a sarokban, de lélekben a meleg tengerparton sütkérezik vagy legalábbis valami finom forró, enyhén szemkipattintó itókára vágyik, ami még édes is, hogy a desszert utáni kínzó vágy is ki legyen 5 perc alatt elégítve.
Na erre jó ez a habos tökös kávé. Igen tökös és nem csak azért, mert tök finom, hanem mert bizooony sütőtök van benne. Aki járt már a Starbucksban tudja, hogy mi fán terem a pumpkin spice latte, aki nem járt a
z nem vesztett semmit, az se feltétlenül spurizzon be érte, hanem készítse el otthon. És nem csak azért, mert így fillérekből kijön, hanem mert ebben tényleg érződik a tökös íz, illetve a tökpüré mennyiségétől függően szabályozható, kedvetekre fűszerezhető, édesíthető, bűnösre vagy zsírszegényre is varázsolható! Kókusztejjel mennyei...
Tökös tejeskávé
Hozzávalók 1 pohárhoz:
1 deci presszó kávé
2 deci tej
1 evőkanál sült sütőtök
1-1 késhegynyi őrölt fahéj-gyömbér-szegfűszeg
1 kanál méz
tejszínhab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése