2015. szeptember 27., vasárnap

Melengető habos kávé az ősz jegyében

Ha ősz, akkor bizony benne van a pakliban a hűvös és a locsogó eső. Ha eső, és pláne hétvége, akkor van az úgy, hogy az ember lányának az orrát sincs kedve kidugni sehova. Megcsapja az álomkór, belustul, bekuckózik, fejére húzza a takarót, romantikusos filmet néz, akkor is ha már 100szor látta ugyanazt, olvas, Last Christmast hallgat (na ez már a vég) vagy csak néz ki a fejéből és a pókokat számolja a sarokban, de lélekben a meleg tengerparton sütkérezik vagy legalábbis valami finom forró, enyhén szemkipattintó itókára vágyik, ami még édes is, hogy a desszert utáni kínzó vágy is ki legyen 5 perc alatt elégítve.
Na erre jó ez a habos tökös kávé. Igen tökös és nem csak azért, mert tök finom, hanem mert bizooony sütőtök van benne. Aki járt már a Starbucksban tudja, hogy mi fán terem a pumpkin spice latte, aki nem járt az nem vesztett semmit, az se feltétlenül spurizzon be érte, hanem készítse el otthon. És nem csak azért, mert így fillérekből kijön, hanem mert ebben tényleg érződik a tökös íz, illetve a tökpüré mennyiségétől függően szabályozható, kedvetekre fűszerezhető, édesíthető, bűnösre vagy zsírszegényre is varázsolható! Kókusztejjel mennyei...

Tökös tejeskávé
Hozzávalók 1 pohárhoz:
1 deci presszó kávé
2 deci tej
1 evőkanál sült sütőtök
1-1 késhegynyi őrölt fahéj-gyömbér-szegfűszeg
1 kanál méz
tejszínhab
További részleteket ITT TALÁLTOK!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése