2015. szeptember 11., péntek

Mit főzzek egy kora őszi hétvégén?


Melyik típusba tartoztok? Szeretitek előre megtervezni már hét közepén, hogy mi lesz a menü vagy csak spontán szombat reggel a piacon jön az ihlet? 
Nálam változó, ez is az is,  néha elveszek a piacon a bőség zavarában, főleg mikor éhesen megyek...és megőrjítem magam, hogy ezt is ennék, meg azt is, és abból is kéne, meg ebből is, ilyenkor általában mindenből kicsit veszek és rendszerint otthon jövök rá, hogy valamelyik fő hozzávalót kifelejtettem... Aztán persze nyomdafestéket nem tűrő szavak következnek....
Na, de tegyük fel, hogy már péntek környékén tervezgetünk és mivel őszre váltott az időjárás természetesen ennek megfelelően kerülnek a hozzávalók a kosárba, amelyekből ezek az ételek készülhetnek el ebédre:

Póréhagymás paradicsomkrém leves

Hozzávalók:
1 darab póréhagyma
5-6 darab paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss rozmaring
1 teáskanál szárított bazsalikom v friss bazsalikom levelek
1 deci főzőtejszín v tejföl v joghurt
olívaolaj

só, bors
További részletekért KLIKK IDE


Sütőtökös rakottas

Hozzávalók 6 főre:
fél kg csirkemell filé
fél zacskó tészta (pl. fussilli v penne)
1 db kanadai sütőtök
fél kg friss spenót (25 dkg fagyasztott is jó)
2-3 fej lilahagyma
25 dkg ricotta
10 dkg reszelt sajt
8 deci tej
További részletekért KLIKK IDE


Fitt szilvás süti
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez:
7 darab közepes méretű alma
4 darab szilva(helyette egy marék mazsola v más aszalt gyümölcs)
1 deci kókuszliszt
2 deci csicseriborsóliszt (helyette mandulaliszt, vagy darált dió)
1,5 deci zabliszt (helyette darált natúr zabpehely)
1 csomag sütőpor
3 deci nyírfacukor
További részletekért KLIKK IDE
Szép  hétvégét, jó étvágyat!

További őszi receptekért gyertek a Pálmafa Project Blogra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése