Melyik típusba tartoztok? Szeretitek előre megtervezni már hét közepén, hogy mi lesz a menü vagy csak spontán szombat reggel a piacon jön az ihlet?
Nálam változó, ez is az is, néha elveszek a piacon a bőség zavarában, főleg mikor éhesen megyek...és megőrjítem magam, hogy ezt is ennék, meg azt is, és abból is kéne, meg ebből is, ilyenkor általában mindenből kicsit veszek és rendszerint otthon jövök rá, hogy valamelyik fő hozzávalót kifelejtettem... Aztán persze nyomdafestéket nem tűrő szavak következnek....
Na, de tegyük fel, hogy már péntek környékén tervezgetünk és mivel őszre váltott az időjárás természetesen ennek megfelelően kerülnek a hozzávalók a kosárba, amelyekből ezek az ételek készülhetnek el ebédre:
Póréhagymás paradicsomkrém leves
Hozzávalók:
1 darab
póréhagyma
5-6
darab paradicsom
2
gerezd fokhagyma
1
evőkanál friss rozmaring
1
teáskanál szárított bazsalikom v friss bazsalikom levelek
1 deci
főzőtejszín v tejföl v joghurt
olívaolaj
só,
bors
További részletekért KLIKK IDE
Sütőtökös rakottas
Hozzávalók 6 főre:
fél kg
csirkemell filé
fél
zacskó tészta (pl. fussilli v penne)
1 db
kanadai sütőtök
fél kg
friss spenót (25 dkg fagyasztott is jó)
2-3 fej
lilahagyma
25 dkg
ricotta
10 dkg
reszelt sajt
8 deci
tej
További részletekért KLIKK IDE
Fitt szilvás süti
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez:
7 darab
közepes méretű alma
4 darab
szilva(helyette egy marék mazsola v más aszalt gyümölcs)
1 deci
kókuszliszt
2 deci
csicseriborsóliszt (helyette mandulaliszt, vagy darált dió)
1,5
deci zabliszt (helyette darált natúr zabpehely)
1
csomag sütőpor
3 deci
nyírfacukor
További részletekért KLIKK IDE
Szép hétvégét, jó étvágyat!
További őszi receptekért gyertek a Pálmafa Project Blogra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése