2015. október 23., péntek

A legjobb zöldségfasírtok

A zöldségfasírt mindig jó megoldás, akár egy ebédet, akár egy vacsorát kell összedobni, sőt akkor is, ha egy tartalmasabb szendvicset szeretnétek készíteni egy hosszabb utazásra például.
Sokkal gyorsabban megsülnek, és olcsóbbak, mint a húsos társai, viszont még a húsimádók is szívesen elfalatozzák őket, a vega vendégeitek pedig egyenesen imádni fogják őket.
Ha lapul a hűtőben néhány szebb napokat látott ráncosabb zöldség, sárgarépa, cukkini stb. ami frissen már nem az igazi, akkor dobjátok a kuka a helyett, a fasírtba, szórjatok hozzá magliszteket, vagy tönköly-, rozslisztet, pár tojást, de némelyikhez még ez sem muszáj, szórjátok meg a kedvenc fűszereitekkel, és élvezzétek a végeredményt!
Nekem ezek ízlettek a legjobban:


Diós csicsókafasírt
Hozzávalók 2 főre:
25 dkg csicsóka apróra reszelve
5 dkg darált dió
5 dkg rozsliszt
1 db tojás
só, bors
olívaolaj
 További részletekért KLIKK IDE

         DSCF2730

Sárgaborsófasírt
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
fél kg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 L-es tojás
4-5 evőkanál graham liszt

 További részletekért KLIKK IDE

Falafel
Hozzávalók 20 darabhoz:
30 dkg száraz csicseriborsó
fél fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál tönkölyliszt
1 teáskanál himalája só
További részletekért KLIKK IDE

Káposztás fasírt
Hozzávalók 8 darabhoz:
Fél fej fehér káposzta
1 tojás
1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
3 evőkanál zabpehely v zabkorpa v teljes kiőrlésű  liszt
só, bors
További részlekért KLIKK IDE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése