2015. október 30., péntek

Nyers mákos tészta

Huhúúú, biztosíték kicsapkodós recept! Imádom az ilyeneket. Igazi vitaminbomba minden falat.
Rámtört a mákos "valami" ehetnék, és gondoltam, hétvégére nektek is ilyesmi receptet tolok ide fel. Böngésztem a receptek között és akkor bukkantam erre az ételre, már el is felejtettem, hogy készítettem ilyet.
Nagyon szezonális, hiszen a "tészta" alapja nyers alma és sütőtök csíkok, a tetején mákszemek figyelnek és mindezt, éppen a természetben beérő naspolya koronázza meg, amit azóta sem ettem, pedig kéne, mert finom és vadon is terem. Ha tesztek egy nagy sétát a friss levegőn városon kívül, tuti szembejön veletek egy naspolyafa. Hasonló jó tulajdonságokkal bír, mint az alma, tele van vitaminnal, béta-karotinnal, pektinnel, ami segíti az emésztést, antioxidánsai pedig erősítik az immunrendszert. 
Főzni sem kell, pikk-pakk összeállítható, félig desszert tulajdonképpen, egy tartalmas hétvégi leves után simán megállja a helyét!

Hozzávalók adagonként:
1 db alma
kb. ugyanannyi mennyiségű sütőtök
pár kanál darált mák
a tetejére naspolya, de más lekvár is jó
méz, citromlé

A recept folytatását ITT TALÁLJÁTOK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése