Rámtört a mákos "valami" ehetnék, és gondoltam, hétvégére nektek is ilyesmi receptet tolok ide fel. Böngésztem a receptek között és akkor bukkantam erre az ételre, már el is felejtettem, hogy készítettem ilyet.
Nagyon szezonális, hiszen a "tészta" alapja nyers alma és sütőtök csíkok, a tetején mákszemek figyelnek és mindezt, éppen a természetben beérő naspolya koronázza meg, amit azóta sem ettem, pedig kéne, mert finom és vadon is terem. Ha tesztek egy nagy sétát a friss levegőn városon kívül, tuti szembejön veletek egy naspolyafa. Hasonló jó tulajdonságokkal bír, mint az alma, tele van vitaminnal, béta-karotinnal, pektinnel, ami segíti az emésztést, antioxidánsai pedig erősítik az immunrendszert.
Főzni sem kell, pikk-pakk összeállítható, félig desszert tulajdonképpen, egy tartalmas hétvégi leves után simán megállja a helyét!
Hozzávalók adagonként:
1 db
alma
kb.
ugyanannyi mennyiségű sütőtök
pár
kanál darált mák
a
tetejére naspolya, de más lekvár is jó
méz,
citromlé
A recept folytatását ITT TALÁLJÁTOK!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése