2015. november 15., vasárnap

A rántott hús is lehet egészséges

Sokan azt hiszik a rántott húst teljesen ki kell iktatni az étrendből, ha diétáznak, vagy csak megpróbálják elkerülni az olajban tocsogó és vastag, lisztes panírba burkolózó ételeket az életükből.
Jó hírem van! Nem szükséges, csak máshogy kell elkészíteni, Én nem vagyok nagy rántott hús rajongó, nem zokogok vasárnaponként, ha nem ez kerül ebédre a tányéromra, de megeszem, ha úgy alakul. Pár éve próbáltam ki először sütőben megsütni, és a blogon látom, hogy hétvégén rendszeresen megnő a "Rántott hús a sütőben sütve" című bejegyzésnek a nézettsége, szóval sok háziasszony próbálja a vasárnapot is inkább parfümillattal körül lengve tölteni, mint olajszagba burkolózva...
Az íze így is finom lesz és bátran lehet fehér liszt helyett teljes kiőrlésűt használni, illetve variálni más növényi lisztekkel, nekem a tökmaglisztes például nagyon bejött!

Hozzávalók:
csirkemellfilé
tökmagliszt
tojás
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
só, bors
reszelt sajt
olaj/kókuszzsír
További részleteket  ITT TALÁLSZ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése