2015. november 10., kedd

Az ősz legjobb krémlevesei

Krémlevesfüggő vagyok nem titok, minden évszakban és szinte bármilyen zöldségből és gyümölcsből, nyersen vagy főzve, imádom.
Kimondottan ajánlottak a krémlevesek kezdő konyhatündéreknek is, nem igen lehet elrontani, hacsak nem Bridget Jones módjára zöld spárga növény helyett a kék színű háztartási spárgát főzitek bele....
Hoztam most nektek 5 kedvencet, de egyet ígérjetek meg, illetve kérlek felejtsetek el, ez pedig a leveskocka... Semmi szükség rá, mint ahogy liszttel sem kell teletömni, elrontja az ízét, a lényeg a friss vagy szárított fűszer, és a jó minőségű alapanyagok, ennyi a titok!

Fokhagymakrém leves gesztenyével
Hozzávalók 2 főre:
2 egész fej fokhagyma
1 db nagyobb méretű vöröshagyma
10 dkg aszalt paradicsom
1 marék sült gesztenye
6 deci víz
3-4 evőkanál natúr joghurt 
További részletekért KLIKK IDE
Spenótos póréhagymakrém leves
Hozzávalók 4 főre:
1 db póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
25 dkg friss spenót
10 dkg darabolt mandula
2 deci főzőtejszín

10 dkg reszelt füstölt sajt
További részletekért KLIKK IDE

Füstölt lazacos kelbimbókrém leves
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg kelbimbó
5-10 dkg füstölt lazacfilé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
egy kisebb csokor kapor fele
További részletekért KLIKK IDE
Mandulás répás sütőtökkrémleves
Hozzávalók 3 adaghoz:
fél sütőtök
3 db répa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg mandula
További részletekért KLIKK IDE
Almás körtés gyümölcsleves nyersen
Hozzávalók személyenként:
1 kisebb méretű alma
1 kisebb méretű puha körte
pár szem sótlan pisztácia
2 deci kókusztej
További részletekért KLIKK IDE


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése