Most kinézek az ablakon és éppen szállíngózik a hó, a sütőben izzik a sütőtököm, kekszként végzi, zene szól, karácsonyi világítás és gyertya ég. Jól érzem magam és ezt kívánom nektek is!
Ok, igyunk hát! Egészségetekre!
Forralt bor
Hozzávalók:
1
üveg száraz vörösbor/ vörös szőlőlé az alkoholmenteshez
3
deci víz
1
mokkáskanál egész szegfűszeg
1
evőkanál darabolt fahéj v 1 egész rúd
1
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 fél
hüvelykujjnyi gyömbér vékony szeletekre vágva
Részleteket itt találsz!
Melengető ha(m)vas szilvatea
Hozzávalók:
40
dkg szilva
pár
szem aszalt szilva
1-2
evőkanál nádcukor, méz v nyírfacukor ízlés szerint
fél
citrom leve
1
mokkáskanál őrölt fahéj
fekete
tea
Részleteket itt találsz!
Forró almaital a hüttéből
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 db
alma
1
csipet őrölt fahéj
méz
ízlés szerint
pici
rum, ha úgy tartja kedvetek
További részleteket itt találsz!
Forró csoki por házilag
Hozzávalók 1 kisebb méretű üveghez:
100
gr 70-80 %-os kakaótartalmú étcsokoládé
2
evőkanál étkakaópor
2
evőkanál cukrozott kakaópor
2
evőkanál karobpor
6
evőkanál kukorica keményítő
6
evőkanál nádcukor
További részleteket itt találsz!
Pumpkin spice latte
Hozzávalók 1 pohárhoz:
1 deci presszó kávé
2 deci tej
1 evőkanál sült sütőtök
1-1 késhegynyi őrölt
fahéj-gyömbér-szegfűszeg
1 kanál méz
tejszínhab
További részleteket itt találsz!
Mézes kalács ízű tejeskávé
Hozzávalók:
1 adag presszó kávé
tej
fahéj
méz
Részleteket itt találsz!
Baileys házilag
Hozzávalók:
2 dl
whiskey vagy rum
3 dl
habtejszín
1
púpos evőkanál nescafe
1
evőkanál étkakaópor
1
késhegynyi vaníliapor v vaníliarúd kikapart belseje
2 tojássárgája
3-4
evőkanál nyírfacukor
Részleteket itt találsz!
Még több karácsonyi receptet találhattok a Pálmafa Project blogon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése