2015. november 5., csütörtök

Lazacos brokkolis pite

Nagyon klassz brokkolis ételt hoztam nektek, vendégváró fogásként sütöttem egyszer, és nagy sikere volt, egyszerű, mutatós, sok zöldséget lehet elrejteni benne és mennyei az íze.
A brokkolira sokan mumusként tekintenek, de szerintem csak azért, mert legtöbb esetben főtt állapotában találkoznak vele először a tányér szélére biggyesztve, és az, ha még túl is főzik, hát tényleg nem valami bizalomgerjesztő. Az íze meg nagyon felejthető, mondhatnám úgy is, hogy nincs neki...
Ebben a ropogós szélű leveles tésztában, - amit egyébként teljes kiőrlésű változatban is lehet már kapni -, viszont remek kiegészítőket kapott maga mellé brokkolink. A füstös lazac, a kapor, a krémes tejszín segítségével fel fog értékelődni ez a zöldség is a szemetekben, szátokban..., higgyétek el!
Ha nem szeretitek a halat, akkor egy jobb minőségű sonka is megteszi, így ez sem lehet kifogás!

Hozzávalók:
1 tekercs leveles tészta
1 tasak füstölt lazac
1 kis fej brokkoli
1 kis méretű kápiapaprika
1,5 deci főzőtejszín
3 db tojás
1 csokor kapor
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
További részletekért KLIKK IDE
Még több brokkolis receptet a blogra kattintva találhattok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése