2015. november 24., kedd

Ropogós fűszeres karácsonyi keksz

Hohohó jön az első adventi hétvége hamarosan, és nincs ünnep egy fahéj illatú keksz nélkül. Tulajdonképpen olyan, mint egy mézeskalács, de mégse. Én ugyanis azt annyira nem szeretem, ebbe viszont elsőre belezúgtam, mindig sikerül és nagyon sokáig eláll, de úgysem lehet eleget sütni belőle, hogy kitartson karácsonyig...

Svéd karácsonyi keksz

Hozzávalók kb. 100 darabhoz:
25 dkg liszt (nálam fele-fele arányban fehérliszt és teljes rozsliszt)
5 dkg nádcukor
5 dkg kristálycukor (nálam nyírfacukor)
5 dkg méz
4 evőkanál víz
8 dkg vaj
1-1 mokkáskanál őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg és őrölt fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna

További részletekért Klikk ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése