2015. december 4., péntek

Karácsonyi halvacsora

Nálunk nincs szenteste hal nélkül, és legtöbbször a fogas mellé tesszük le a voksunkat. Az egyik legfinomabb ízű hal, viszonylag kevés szálkával.
Tavaly sütöttem először sörtésztában fogasfilét, nálam ez a befutó. Aztán kísérleteztem egy tojás-, tej-, és gluténmentes panírral is, utóbbiban is kellemesen csalódtam. Egy biztos, mindegyik megállja az ünnepi asztalon a helyét, de ne csak karácsonykor egyetek halat, és nyugodtan próbáljátok ki másfajta uszonyosokból is ezeket a recepteket!

Fogas Orly módra
Hozzávalók 4 főre:
40-45 dkg fogasfilé
2 tojás
2 deci sör
8 csapott evőkanál rozsliszt
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
Tovább részleteket itt találtok!

Rántott fogasfilé liszt-, tojás-, és tejmentes panírban
Hozzávalók:
2 szelet halfilé
4 evőkanál hajdinaliszt
kb. 2 deci forró víz
1 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors
1-2 marék apróra tört kukoricapehely vagy kis szemű zabpehely 
További részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése