2015. december 1., kedd

Két tuti bejgli recept

Általában kétféle bejglit szoktam készíteni egy reform verziót és egy hagyományosat, de burgonyás tésztából, aminek mindig nagy sikere van, mert a krumplinak köszönhetően isteni finom és puha még napokig, bár általában aznap elfogy...
Még nincs késő próbasütést tartani, felfrissíteni a régi recepteket, akár hozzácsapni egy teljes kiőrlésű lisztből készültet is, utóbbi is ízlett eddig a nagy közönségnek. Higgyétek el, ha nekem sikerült bejglit sütni, akkor nektek is fog. És mi van ha kiszakad?? Megmondom. Semmi!!! Annál finomabb, és rusztikusabb, mert otthon készült saját kezűleg és ez a lényeg!

Bejgli 1941-ből
Hozzávalók 3 rúdhoz:
60 dkg liszt
30 dkg főtt krumpli áttörve
25 dkg vaj
20 dkg cukor
csipet só
1 dl tejföl
1 dl tej
1 dkg élesztő
A recept folytatása ITT TALÁLHATÓ

Reform bejgli
Hozzávalók 4 rúdhoz:
25 dkg vaj
2 dl tej
3 dkg élesztő
70 dkg Graham liszt(teljes kiőrlésű búzaliszt néven fut mostanában)
2 tojássárgája
fél deci rum
2 evőkanál méz
A recept folytatása ITT TALÁLHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése