2015. december 11., péntek

Ünnepi kacsamell

Nem mindenki szereti a halat, úgyhogy kell egy húsos fogás is az asztalra. Tavaly megsütöttem életem első kacsamelljét, és annyira meg voltam elégedve vele, hogy bátran ajánlom kipróbálásra. Az édesburgonya se tartson vissza senkit, nyugodtan használjatok helyette sütőtököt, vagy akár sima burgonyát, a puha szaftos kacsamellhez és a pikáns gyümölcsös szószhoz, azok is tökéletesen fognak passzolni.

Rozé kacsamell édesburgonyapürével és áfonyaszósszal
Hozzávalók 2 főre:
20-25 dkg-os kacsamellfilé
2 db édesburgonya
10 dkg aszalt vörösáfonya
fél narancs leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
1-1 teáskanál aprított friss rozmaring és kakukkfű (szárítottból fél-fél mokkáskanálnyi)
1 evőkanál vaj és kevés tej/kókusztej a püréhez
További részleteket ITT TALÁLTOK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése