2016. január 20., szerda

Csörögefánk

Nem fogytam ki még a fánkreceptekből, most jöjjön a csöröge, ami gyerekkorom kedvence a Nagymamám konyhájából. Mindig rejtély volt számomra, hogy lesz olyan fura alakú, de imádtam széttörni és baracklekvárba mártani, hmmm. 
Megsütöttem tönkölylisztből és így is nagyon finom, a bűvös módszer, ahogy a fánkok elnyerik ezt a vicces formát, pedig nem is olyan bonyolult. 

Hozzávalók:
35 dkg liszt (fele-fele teljes kiőrlésű tönköly és fehér tönkölyliszt)
8 dkg olvasztott langyosra hűtött vaj
5 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
8 dkg nyírfacukor
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
1 evőkanál mandulalikőr v rum
csipet só
a sütéshez kókuszzsír vagy  más olaj 
További részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése