Hétvégén a leggyakoribb étel, ami egy átlag magyar család asztalára kerül vasárnap az a rántott hús vagy a pörkölt. Nincs ezzel baj, ezeket is nyugodtan lehet variálni, más körettel feldobni, néha kicsit eltérni a megszokottól.
Ha pörköltet főztök, érdemes kipróbálni a nokedli készítéséhez másfajta liszteket, jelen esetben zabliszt és pici rozsliszt került bele, illetve medvhagyma. Utóbbinak még nincs szezonja ugyan, de nem sokára eljön, addig pedig tökéletes helyette a petrezselyem vagy a snidling.
További részleteket itt találtok.
2016. február 4., csütörtök
Marhapörkölt zabgaluskával
Címkék:
Recept
Keverek, kavarok, sütők, főzök, legtöbbször az utóbbi, szóval főleg gasztro vonalon tevékenykedem, néha utazom, időnként gasztroutazom. Az evés igenis legyen élmény testnek és léleknek, komoly kötöttségek nélkül, de mégis egészségtudatosan többnyire „tiszta” ételekkel, „sejhaj” növelés nélkül. Nem vagyok hajlandó trendi diétákat követni, ami az én konyhában és kreálmányaimban mindig van, az rengeteg zöldség és gyümölcs, szeretem kiverni a biztosítékot és néha a kettő együtt… Törekszem az egyszerűségre, de megőrizve a változatosságot és élvezve a kreativitást. Eszem halat, húst is, de elvagyok nélküle és bátran megreformálom a kedvenc édességeimet, a végeredmény ugyan nem mindig szép, de finom. Asszem… Amit száműztem az életemből, az a fehér liszt és a cukor, persze azért alkalomadtán bűnözni ér!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése