Akkora sikere lett ennek a pofonegyszerű receptnek, hogy engem is meglepett. Pedig kb. 3 fő hozzávalót tartalmaz, és úgy született, hogy "fejvakarás és úúúúgy ennék valami édeset", és eszem ágába sem volt fotózni, írni róla.
Egyrészt egész pofás lett ebben a pohárban, másrészt mennyei az íze és az útifű maghéj miatt döntöttem úgy, hogy megér egy misét és egy bejegyzést, hiszen ez egy igen értékes hozzávaló, amit praktikus lehet a kamra polcon elhelyezni, hiszen nem túl drága, sokáig eláll és nagyon jótékonyan hat az emésztésre és az anyagcserére. Különösen ajánlott azoknak, akik kevés rostot fogyasztanak!
Lekvár főzéshez és édességek készítéséhez is alkalmas, hiszen a segítségével elhagyható a zselatin az ételekből.
A zselatinmentes gyümölcspuding receptjét ITT TALÁLJÁTOK!
2016. február 9., kedd
Mire jó az útifű maghéj?
Keverek, kavarok, sütők, főzök, legtöbbször az utóbbi, szóval főleg gasztro vonalon tevékenykedem, néha utazom, időnként gasztroutazom. Az evés igenis legyen élmény testnek és léleknek, komoly kötöttségek nélkül, de mégis egészségtudatosan többnyire „tiszta” ételekkel, „sejhaj” növelés nélkül. Nem vagyok hajlandó trendi diétákat követni, ami az én konyhában és kreálmányaimban mindig van, az rengeteg zöldség és gyümölcs, szeretem kiverni a biztosítékot és néha a kettő együtt… Törekszem az egyszerűségre, de megőrizve a változatosságot és élvezve a kreativitást. Eszem halat, húst is, de elvagyok nélküle és bátran megreformálom a kedvenc édességeimet, a végeredmény ugyan nem mindig szép, de finom. Asszem… Amit száműztem az életemből, az a fehér liszt és a cukor, persze azért alkalomadtán bűnözni ér!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése