Ünnepek alatt ne csak együnk, igyunk is!
Én speciel semmilyen rövid italt, likőrt nem szeretek, egy kivétel van a Baileys. Ha csajos, dumcsizós estéket tartunk, akkor bizony néha előkerül egy üveg és a barátnőmmel mi bizony bögréből isszuk tejjel felhígítva. A whiskey rajongók, ezt az ital meggyalázásának neveznék szerintem, de annyi baj legyen...
A whiskey nem olcsó, viszont drága, ha van kéznél otthon mégis és a tulajdonosa nem sajnálja és ad belőle néhány decit, akkor természetesen ebből a legjobb elkészíteni a szintén nem olcsó eredeti Baileys otthoni verzióját. De én már csináltam rumból is, nagyon sokan így készítik, úgyis finom lesz.
Megéri kipróbálni tényleg és kikeverni ezt a krémes körömlakkot alkalomadtán!
További részleteket itt találtok!
2016. március 22., kedd
Baileys házilag
Keverek, kavarok, sütők, főzök, legtöbbször az utóbbi, szóval főleg gasztro vonalon tevékenykedem, néha utazom, időnként gasztroutazom. Az evés igenis legyen élmény testnek és léleknek, komoly kötöttségek nélkül, de mégis egészségtudatosan többnyire „tiszta” ételekkel, „sejhaj” növelés nélkül. Nem vagyok hajlandó trendi diétákat követni, ami az én konyhában és kreálmányaimban mindig van, az rengeteg zöldség és gyümölcs, szeretem kiverni a biztosítékot és néha a kettő együtt… Törekszem az egyszerűségre, de megőrizve a változatosságot és élvezve a kreativitást. Eszem halat, húst is, de elvagyok nélküle és bátran megreformálom a kedvenc édességeimet, a végeredmény ugyan nem mindig szép, de finom. Asszem… Amit száműztem az életemből, az a fehér liszt és a cukor, persze azért alkalomadtán bűnözni ér!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése