2016. március 7., hétfő

Indul a medvehagyma szezon!

Az én konyhámban onnan tudni egyértelműen, hogy tavasz van, hogy a hűtőm illatozik a medvehagymától. Mások ezt úgy mondják bűzlik... Pedig nem is, és nem veszi át más az illatát, legalábbis nekem nem tűnt még fel.
Egy pohár vízbe szoktam beleállítani egy csokorral, beteszem a hűtőajtóra és közel egy hétig simán el van. Minden nap kihúzok belőle pár levelet, hol a reggeli szendvicsembe, hol az esti salátámban, vagy éppen a tésztás ebédembe teszem, és van hogy mindegyikbe... A lényeg, hogy amikor csak lehet nyersen eszem, persze pogácsában is nagyon finom.

Ha még nem kóstoltátok, ne hagyjátok ki, rengeteg vitamin van benne, szedhetetitek magatok is az erdőben, de piacon is minden nap megtalálható április közepéig kb.

Íme a kedvenc receptjeim:

Sokféle kencét csinálok reggelire, anyukám pedig pogácsát süt belőle, a kettő találkozásából pedig ízbomba születik.

Medvehagymás pogácsa medvehagymás avokádókrémmel
További részleteket itt találtok!

Imádom a pestókat, az egyik legegyszerűbb, és legfinomabb megoldás, ha gyorsan kell ételt varázsolni az asztalra, és ha valami igazán egészségesesre, frissre, de mégis különlegesre vágyik az ember. Szinte bármilyen zöld fűszernövényből elkészíthető, miért pont a medvehagyma maradjon ki a sorból!?

Medvahagyma pestos spagetti
A receptet itt találjátok!



Salátákba különösen érdemes tenni, bármilyen zöldség mellé, hiszen a hagymás íze és illata adott, viszont szerintem utána hamarabb elillan a hagymaszagunk, mint a fokhagyma vagy lilahagyma evése után. Ez a saláta egy különösen jó kombináció lett tavaly.

Medvehagymás almás burgonyasaláta
A receptért klikk ide!

Ha tetszettek a receptek, további medvehagymás ételeket ezen a linken találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése