Nem tudom miért alakult úgy az évek során, hogy húsvétkor valahogy mindig felbukkant a mélyhűtőből ebéd után egy doboz Vienetta, amit ováció kísért. Talán mert elvileg ezen az ünnepen igazi langyos tavaszi időnek kellene lennie, amikor jobban csúszik már a fagyi is.
Pár éve, bolti helyett készítettem egyet a két kis kezemmel, minden különösebb erőfeszítés nélkül. A legjobb vendégváró desszert is lehet kicsiknek és nagyoknak, előre elkészíthető, tetemes mennyiségben.
Én is meglepődtem, hogy szinte ugyanolyan lett, mint az igazi, kivéve, hogy nincs benne tartósítószer, jó minőségű csokiból készült és kevés cukorral...
Hozzávalók:
7-8 dl cukrozatlan habtejszín
10 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
1 zacskó bourbon vaníliás cukor vagy vaníliarúd kikapar magja
5-8 dkg nyírfacukor ízlés szerint
Részleteket itt találtok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése