Imádom a tavaszt, a szinte kora nyarat idéző időjárást, és főleg, hogy a piacon egyre több friss zöldség és gyümölcs jelenik meg, amik nem több ezer kilométer távolságot tesznek meg a tányéromig.
A legnépszerűbb gyümölcs szerintem, amit már mindenki nagyon várt az eper. Ok, ne essek túlzásokba tudom, hogy még nem dübörög azért a szezon, de imitt amott már lehet kapni és nem csak görög, hanem magyar epret is. Legtöbb esetben még én is mepróbálok ellenállni neki, hiszen nem a legolcsóbb, de van, hogy nem sikerül és pár szem a szatyromba kerül, mert megérdemlem és ti is! Pláne, ha egy ilyen desszert formájában kerülnek a tányérra akár reggelire, akár ebéd után.
Hozzávalók 6 db-hoz:
fél bögre eper villával összetörve v turmixolva
fél bögre rizsliszt v más liszt (1,5 deci)
fél bögre nyírfacukor
negyed bögre kókusztej (tehéntej is jó)
1 csipet vaníliapor v vaníliarúd kikapart belseje
1 db tojás
1 mokkáskanál sütőpor
negyed bögre vaj
csipet só
Részleteket itt találtok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése