Ezeket már itthon is kapni szinte bárhol, valamelyik csípősebb, valamelyik abszolút nem, de külön-külön is beszerezhetőek az ebben található alapfűszerek, a kurkuma, római kömény, gyömbér, chili.
Amit én rendszeres használok, az a garam masala és a madras curry keverékek, nagyon sokáig eláll, nem drága, és egyszerűen rákattantam ezekre az ízekre. Általában zöldséges verziókat készítek, de került azért már az asztalra csirkés curry is, sőt halas is.
A fűszerek mellett a másik jellegzetes hozzávaló a kókusztej, de sima tejszínnel is tökéletes lesz, sőt natúr joghurtot is használnak hozzá. Kókusztejjel nekem bármit el lehet adni, így leginkább ezzel főzök és mennyei ízt ad ezeknek az ételeknek.
Mellé köretként rizst, kuszkuszt tálalnak, de én sokszor ezek nélkül falatozom, mert elég laktatóak tudnak lenni úgy is.
Íme néhány kedvencem:
Ananászos csirke curry
A receptért klikk ide!
Csicseriborsó-spenót curry
A receptért klikk ide!
Brokkolis vöröslencse curry
A receptet itt találjátok!
Halas curry sárgarépával és vajbabbal
A receptet itt találjátok!
Még több curryreceptet pedig itt olvashattok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése