2016. május 31., kedd

Diólikőr házilag

Azt vettem észre az elmúlt napokban, hogy megnőtt a blogon a diólikőr nézettsége, ez pedig annak tudható be, hogy nagyjából június, legkésőbb július eleje lehet még alkalmas a diólikőr elkészítésére. Ilyenkor van az éretlen, zöld dió abban a fázisban, hogy még átvágható a vékony héj és minden különösebb erőfeszítés nélkül ti is megpróbálkozhattok ennek a nagyszerű kis aperitifnek az elkészítésével. 
Nálunk Apukám ennek a felelőse, én tényleg semmilyen rövid italt nem szeretek, de ez finom, érezni benne a diót, kellemesen édes, alkalomadtán ebéd előtt egy korty, igazi étvágyhozó lehet. Nem mintha utóbbiban hiányt szenvednék...

Hozzávalók a dióeszenciához:
kb. 20 db négyfelé vágott zöld dió
1 liter pálinka
Likőrhöz:
a fent leírt dióeszencia
1 darab fahéj
pár darab szegfűszeg
1 darab vaníliarúd kikapart magjai
fél narancs reszelt héja
500 gramm cukor(nálunk fele cukor fele méz)
További részleteket itt olvashattok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése