2016. május 24., kedd

Rebarbara kompót

Ismerkedjünk a rebarbarával kicsit. Ha receptek hosszú sorát várjátok most, akkor sajnos csalódni fogtok, ugyanis tavaly készítettem először életemben rebarbarás ételt.  Jelentem, nem utoljára, mert éppen ma csaptam egy fél kilónyit a hónom alá a piacon, úgyhogy jön még néhány ötlet hamarosan.
Addig viszont szívesen megosztom veletek a kompót receptjét, már csak azért is, mert ezt sok mindenhez kanalazhatjátok. Reggelire zabkásába, joghurttal vagy anélkül is, illetve készíthettek pohárdesszertet belőle rétegezve keksszel, mascarponéval, mandulával, csak kreatívan!
Rebarbara kompót
Hozzávalók:
3-4 szál rebarbara(kb. 50 dkg)
10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve
2 evőkanál víz
Részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése