2016. május 3., kedd

Variációk eperre és spárgára

Hittétek volna, hogy az eper és a spárga egy tányéron, egy időben, egy falatban mennyire remekül passzol?
Nos, én sem, amíg meg nem kóstoltam, tényleg klassz, izgalmas párosítás és a legegyszerűbb ételeket is feldobja, ínyenc, kényeztető fogássá varázsolja. 
Hoztam két ötletet, amik nekem ízlettek, de elgondolkodtam, és közben elgondolkodtam egy epres spárgaleves lehetőségén is...
                                       Reggeli tükörtojás spárgával és eperrel
Hozzávalók:
6-8 db zöld spárga fejenként
1-2 db tojás fejenként
1 kisebb marék eper
pár evőkanál mandulaforgács
olívaolaj
só, bors
pár csepp balzsamecet
További részleteket itt találtok!

Epres spárgás quinoasaláta
Hozzávalók adagonként:
fél bögre quinoa (köles is jó helyette)
pár szem eper
kisebb marék mandula
4 szál spárga (pici citromlé és nádcukor a főzéséhez)
salátalevél (nálam lila lollo rosso)

További részletekt itt találtok!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése