2016. június 21., kedd

Nyers gyümölcslevesek

Mi tud legjobban esni a hőségben nyáron? Ok, tudom a fagyi, de azonkívül? Nem, nem is a sörre gondolok, hanem a hűs, frissítő gyümölcslevesre vagy mártásra. Ami a legtöbb recept szerint úgy kezdődik, hogy főzzük meg a gyümölcsöket... Semmi baj ezzel, nagyon finom lesz, csak jóformán az összes vitamint is elfőzzük belőlük. Régen én is így jártam el, aztán rájöttem, hogy tök fölösleges, hiszen sokkal egyszerűbben, gyorsabban is elkészülhetnek, még azt sem kell megvárni, míg kihűl, egyből fogyasztható és az ízeknek, variációknak csak a képzelet szab határt, főzőtudomány sem szükségeltetik hozzá.
Szezonnak megfelelő gyümölcs, valamilyen folyadék kedv és ízlés szerint, növényi tej, víz, tejszín, joghurt, semmi liszt vagy habarás, helyette ami éppen otthon van, darált dió, mandula, lenmag, mák, zabkorpa vagy kókuszreszelék pár kanállal, ha elég édesek a gyümölcsök plusz cukor nem is szükséges, legyen benne egész gyümölcs is, hiszen ez különbözteti meg egy sima turmixtól, és néha zöldséget is ér bele tenni.
Ha egyszer kipróbáljátok így, soha többet nem főzitek!
Válogassatok!

Gyümölcsleves feketeribizlivel, meggyel, barackkal
Részleteket itt találtok!
Cékla-szeder krémleves
Részleteket itt találtok!
Diós meggyleves
Részleteket itt találtok!
Dinnyés paradicsomos krémleves fetával
Részleteket itt találtok!
Gyümölcsmártás főzés nélkül
Részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése