2016. július 5., kedd

Lecsó gerslivel

A lecsó toplistás nyári étel lássuk be, a legolcsóbb megoldások egyike, ha már tényleg érett paprikából és paradicsomból készül, és millióféle variációban kerülhet az asztalra.
Én tojással szeretem, és sokszor cukkinit is teszek hozzá, vagy padlizsánt, ahogy a franciák, de van amikor a tojás kimarad, ez hangulat kérdése nálam. Ahhoz képest, hogy sokáig rá sem bírtam nézni a lecsóra....
Tavaly gerslivel vagy más néven árpagyöngyével dúsítottam fel, mivel én kenyér nélkül szeretem enni. Ez a verzió pedig biztosan eltelít jó pár órára mindenkit.
Hozzávalók 2 főre:
2 db paprika
2 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis darab szalonna
2 deci gersli
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
További részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése