Különleges levest hoztam ma nektek, még hozzá a paszternák főszereplésével. Biztos kóstoltátok már páran, én tavaly vettem először, és akkor készült belőle ez a leves. Jó kis zöldség, és nagyon édes, nyersen olyan, mintha keresztezték volna a zellert és a fehérrépát, van benne C-vitamin, vízhajtó hatású, segíti az emésztést is.
Lehet kísérletezni vele, akár krumpli helyett ebből is készíthettek pürét köretnek, de ezt a levest is kóstoljátok meg légyszi!
Hozzávalók 3 főre:
3 db nagy méretű paszternák
4 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 deci főzőtejszín (szójatejszínt használtam, de bármilyen jó)
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt római kömény
só, bors
olívaolaj
Tetejére: gránátalma, dió, pár csepp balzsamecet
Részleteket itt találtok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése