2016. november 16., szerda

Vörösboros marhapörkölt, ahogy Béci készíti


Ezt a receptet ajánlom ínyenceknek, akik szeretnék a marhahúst néha-néha becsempészni az étkezésükbe.

Bevallom, a marhapörkölthöz csak annyi közöm van, hogy az ebédmeghívást elfogadtam és jóízűen elfogyasztottam.
Béci így készítette el 4 személy részére:

Hozzávalók:

1 kg marhahús (lehet lábszár, vagy marhanyak)
2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
1 db paprika felaprítva – lehet csípős is
1 db paradicsom felkockázva
1 kávés kanál piros arany
1 kávéskanál gulyáskrém 
2 cikk fokhagyma apróra vágva
1 db pörkölt ízesítésű kocka
Fűszerek tetszés szerinti mennyiségben: csemege piros paprika, só, bors, őrölt kömény, őrölt babérlevél, pici majoranna
1 dl Egri bikavér, száraz

Ha tudni szeretnéd, hogyan készítsd el, kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése