Nem rég készítettem ezt a tortát közösen egy barátnőmmel egy másik barinőnek. A dió, a narancs, vagy mandarin és a csokoládé viszont alkalmassá teszik ezt az édességet, hogy méltó módon koronázza meg akár a karácsonyi menüt is.
Ha megfogadtok néhány jó tanácsot a sütésével kapcsolatban, a megfelelő méretű formában készítitek, akkor nem lesz vele gond és egyszerűen összeállítható, már az ünnepek előtt 1-2 nappal is.
Hozzávalók 28 cm-es formához:
20 dkg liszt (nálam fehér tönköly és rizsliszt keveréke)
fél csomag sütőpor
6 tojás
20 dkg vaj
30 dkg narancsos étcsoki (“lidlis”)
25 dkg nyírfacukor
6 evőkanál narancs v baracklekvár
5 dkg apróra vágott dió
Részleteket itt találtok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése