2017. március 14., kedd

Kossuth kifli

Egy régi magyar sütemény receptjét kapjátok ma tőlem, amit a Nagymamám sokszor készített. Természetesen picit variáltam rajta, de nem durván, csak a lisztet szoktam csereberélni a receptben illetve egy kis extra lekvárt is kapott a tetejére.
Nagyon finom, nagyon egyszerű, nagyon diós, és sok emléket felidéz bennem...
Hozzávalók:
4 db tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt (nálam fele fehér tönköly, fele szénhidrátcsökkentett liszt)
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál sütőpor
1 kupak diólikőr (elhagyható, vagy rum is jó helyette)
késhegynyi só
Tetejére:
kb. 5 evőkanál baracklekvár
2 marék apróra darabolt dió
További részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése