Az egyik kedvenc gyümölcsöm így nyár végén a szőlő és rákaptam, hogy az ételeimbe is szórjam a szép antioxidáns bomba szemeket akár reggel, délben, este is.
Ha napokig csak szőlőt ennénk, akkor sem szenvedne hiányt a szervezet semmiben, hiszen annyi ásványi anyag és vitamin van benne.
A klasszikus szőlő-sajt-dió kombinációval nagyon könnyen elégedett mosolyt lehet csalni az orcámra, de ennél azért jóval kreatívabb, akár ünnepi fogásokat is össze lehet dobni eme fürtös gyümölccsel.
Fontos, hogy ha lehet frissen együnk, minél kevésbé hőkezelve, ezért is az egyik kedvencem ez a leves.
Konkrétan rákattantam, amennyire egyszerű, annyira finom, és képes függőséget okozni. Hiába, a spanyolok tudják a gasztroboldogság titkát!
Andalúz mandulás fokhagymaleves szőlővel
Hozzávalók 2 főre:
10 dkg héj nélküli mandula
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb szelet kenyér v kifli (nálam tönköly kifli)
1 fürt szőlő
2 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál fehérborecet
só, bors
További részletekért KLIKK IDE
Szemezgessetek tovább velem kóstoljátok meg a sült kacsát fehérboros szőlő körettel, vagy az egyszerű diós krémsajtos spagettit, esetleg készítsetek belőle gyümölcsturmixot, vagy repüljenek a szőlőszemek egy kókuszpudingos desszertbe!
További 7 receptért IDE KLIKK!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése