2015. szeptember 14., hétfő

A maradék krumplipüré második élete

Van az úgy szerintem sok háztartásban, hogy megmarad a vasárnapi krumplipüréből egy jó adag. Másnap viszont a kevésbé krémes, száraz püré nem annyira mondható vonzónak. Nagy duzzogva még elfogy, de nehezen csúszik és ezen a maradék sült hús sem biztos, hogy segít.
Nos, hoztam nektek néhány ötletet, hogy leheljetek krumplipürénkbe új életet és turbózzátok fel ízekkel, akár még egy önálló étel is születhet így, és semmi nem vész kárba!

Kefíres pórés burgonyapüré

Hozzávalók:
fél kg krumpli
3-4 vékony szálú póré v egy nagy fele
1 nagyobb fej karalábé fele
1 kis pohár kefir
só, frissen őrölt bors
További részletekért KLIKK IDE

Gluténmentes krumplipalacsinta

Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 evőkanál friss aprított rozmaring
2 duci gerezd fokhagyma
2 tojás
só, bors
kókuszzsír v más olaj
További részletekért KLIKK IDE

Spenótos krumplis lepény

Hozzávalók 10 darabhoz:
20 dkg spenót
40 dkg krumpli főzve, áttörve
5 dkg reszelt sajt( parmezán v márvány v füstölt )
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
További részletekért KLIKK IDE

Tonhalas paradicsomos krumplipüré

Hozzávalók:
krumplipüré
tonhalkonzerv
1 marék párolt zöldborsó
olívabogyó
paradicsom felkarikázva
 További részletekért KLIKK IDE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése