2015. szeptember 24., csütörtök

Boldog bloggerek banánkenyerei

Mivel egyik nap a Boldog Blogok fél brigádja rákattant a banánkenyér gondolatára, aztán látványára, majd végül az ízére is, hiszen kiderült, hogy rögtön kettőnknek is van ilyen recept a tarsolyában, gondoltam közkinccsé teszem őket.
Hogy miért süssetek banánkenyeret? Egyszerű csemege, tápláló, ízlés szerint több hozzávaló, csoki, darált magok, aszalt gyümölcsök is gazdagíthatják a tésztáját, sokáig eláll anélkül, hogy kiszáradna és kiváló energialöket a nap kezdetén!

Jöjjön először a Régiségeknek blog írójának, Teréznek a receptje:

Banánkenyér Teréz módra
Hozzávalók:
14 dkg liszt
14 dkg cukor
14 dkg olvasztott vaj v margarin
2 nagy tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 nagyon érett banán
További részletekért KLIKK IDE!



És íme az én (banán) Pálmafáról származó receptem:

Banánkenyér Zsuzsi módra
Hozzávalók:
5 db érett puha banán
10 dkg sótlan földmogyoró
10 dkg zabliszt (darált natúr zabpehely)
2 db tojás
fél csomag sütőpor
3 evőkanál nyírfacukor
kb. fél deci tej
egy késhegynyi vaníliapor v vanília rúd kikapart belseje

 További részletekért KLIKK IDE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése