Egyre nagyobb divat itthon Mindenszentekre virradó éjjel a nyugati országokhoz hasonlóan Halloween partikat rendezni, jelmezbe öltözve járni a várost.
Nem igazán tartozom a "helovinezők" táborába, de nincs vele problémám, ha valaki így múlatja az időt ezen az éjjelen.
Viszont, ami a Halloween gasztro részét illet, nagyon durva, néha rémesen morbid ételekkel találkozni a nagy világban, és sokan kreatívan vetik bele magukat egy ilyen parti előkészületeibe az ünnep szellemének megfelelően.
Tavaly két szörnyszülöttet sikerült életre keltenem nekem is, illetve összegyűjtöttem pár fotót, amik ihletet adhatnak, ha hétvégén ilyen mulatságot terveztek.
Jó móka egyébként eljátszani az hozzávalókkal, nevetés garantált, de hogy lesz ez hozzá aztán étvágy megenni ezeket....
Még több képet a Pálmafa Project blogon találtok!
2015. október 28., szerda
Kreatív étkek Halloweenre!
Keverek, kavarok, sütők, főzök, legtöbbször az utóbbi, szóval főleg gasztro vonalon tevékenykedem, néha utazom, időnként gasztroutazom. Az evés igenis legyen élmény testnek és léleknek, komoly kötöttségek nélkül, de mégis egészségtudatosan többnyire „tiszta” ételekkel, „sejhaj” növelés nélkül. Nem vagyok hajlandó trendi diétákat követni, ami az én konyhában és kreálmányaimban mindig van, az rengeteg zöldség és gyümölcs, szeretem kiverni a biztosítékot és néha a kettő együtt… Törekszem az egyszerűségre, de megőrizve a változatosságot és élvezve a kreativitást. Eszem halat, húst is, de elvagyok nélküle és bátran megreformálom a kedvenc édességeimet, a végeredmény ugyan nem mindig szép, de finom. Asszem… Amit száműztem az életemből, az a fehér liszt és a cukor, persze azért alkalomadtán bűnözni ér!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése