Egymagában is elrágcsálható, de ember legyen a talpán, aki bírja a karcos csípős ízét, persze valaki pont ezért kedveli.
Hőkezelni semmiképp nem ajánlott, úgy elveszíti a vitamintartalmát és a karakterét is, viszont salátákba simán bele lehet csempészni vagy a reggeli szendvicsbe is, és higgyétek el, ezzel nagyon sokat tettetek a C-vitamin raktáraitok feltöltésében.
Köhögés eseten kimondottan ajánlott mézzel összekeverni majd a retekből kicsorgó léből néhány kanállal naponta elfogyasztani, tényleg képes hiper-szuper sebességgel megszüntetni a problémát, saját tapasztalat...
Megelőzéshez pedig egyszerűen csak használjátok a minden napi étkezések során változatosan, ehhez hoztam néhány ötletet.
Köményes fekete retek saláta
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 db fekete retek reszelve
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 mokkáskanál citromlé
További részletekért KLIKK IDE
Túrós tejfölös reggeli szendvicskrém fekete retekkel
Hozzávalók:
1 kis csomag túró
1 kis doboz tejföl
1-2 szálújhagyma
2 db kisebb méretű fekete retek
További részletekért KLIKK IDE
Téli gyökérsaláta
Hozzávalók 2 főre:
1 db fekete retek
1 db kisebb méretű cékla
2 db kisebb méretű csicsóka
További részletekért KLIKK IDE
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése