2016. január 25., hétfő

Harcolj a baktériumok ellen gyömbérrel!

Egy keleti gyökérnövény, ami az én konyhámból az utóbbi években sosem hiányzik télen. Azóta nem is nagyon vagyok náthás vagy lényegesen rövidebb ideig kényszerülök orrot fújni. A fekete retek és a savanyú káposzta után ő a harmadik testőröm a hideg időben.
Ezért is szeretnék most ötleket adni ahhoz, hogy mire a legjobb használni, mert sokan félve nyúlnak hozzá vagy inkább elsétálnak mellette a boltban. Pláne, ha meglátják az árát, amitől azért nem kell megijedni, egyrészt, mert elég egy ujjnyi darab, nyugodtan törjétek le a boltban, de a piacon is megengedik. Ha véletlenül mégsem, akkor csináljátok úgy, hogy ne vegyék észre...Másrészt pedig olcsóbb, mint bármelyik gyógyszer..
Szóval egy ujjnyi kb. nekem egy hétig elég, hiszen egy kanálnyit használok fel reszelve, vagy pár szeletet héjastól teához. És azért sem veszek többet egyszerre, hogy ne fonnyadjon és száradjon meg.

3 tipp, ahogy a leginkább érdemes fogyasztani a gyömbért:

Az egyik leghatásosabb módszer, pláne, ha meg vagytok fázva, a gyömbértea, fejenként 4 karikát szeljetek egy bögrébe, forrázzátok le, hagyjátok állni 10 percig, aztán mehet bele frissen facsart citromlé és méz, majd lehet kortyolni. Ezenkívül bármilyen gyümölcsturmixba is belereszelhetitek.

Rendszeresen használom a gyömbért a reggeli zabkásámba reszelve is, részletekért KLIKK IDE!



És akkor is bátran forduljatok a gyömbérhez, ha keleti ízvilágú főételekre vágytok, például Teriyaki csirkére. Részleteket itt találtok!

További gyömbéres receptekre lelhettek a Pálmafa Project Blogon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése