Leesett az első hó és nekem a tavalyi jut eszembe és ez a recept. A farsangi időszak, ami a vízkereszttel kezdetét is vette a héten. Ilyenkor jó fánkot, vagy hasonló édességeket sütögetni a meleg konyhában, aztán pedig kimenni a hóba, akár süt a nap, akár nem, és élvezni a telet, sétálni, szánkózni, síelni, korcsolyázni vagy csak egy mélyet szippantani a levegőből. Kifogásokat persze lehet találni a nagy városban, hogy büdös a levegő, latyak van stb, de a városból is ki lehet picit szabadulni, akár egy hosszabb sétával is biztos lehet találni egy olyan helyet, ahol a tél igenis élvezhető.
És ha kihancúroztátok magatokat a friss levegőn akkor gyűrjetek le ebből a túrós gyönyörűségből egy szép példányt. Vagy kettőt...Természetesen reform üzemmódban készült ez is, de ezt az ízén senki nem érezte!
Hozzávalók 16 db-hoz:
40 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg graham liszt
10 dkg nádcukor
3 db tojás
2 deci tej
2,5 dkg friss élesztő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése