2016. március 1., kedd

Tormás céklás almaleves

Nincs egy hónap már húsvétig, és egyébként is ránk fér egy kis tavaszi íz, szín, illat, ebben a levesben pedig benne van minden.
Tökéletes húsvéti előétel is lehet, hiszen torma ízesíti, ráadásul igazán frissítő és gyomorkímélő fogás a húsételek előtt, de a böjti időszakban is megállja a helyét. A tejfölt akár ki is hagyhatjátok belőle, helyette használhattok növényi tejszíneket, rizs- vagy kókusztejszínt is.
Az alma, a cékla és a torma triumvirátus, az egyik legklasszabb íz- és vitaminbomba, amit valaha ettem.

Hozzávalók 4 főre:
2 db közepes cékla
3 db alma
1 db torma
1 kisebb fej vöröshagyma
fél citrom leve és reszelt héja
1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl
só, bors
olívaolaj

További részleteket itt találtok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése