2016. április 30., szombat

Görög paradicsomos húsgombócok polentával

Tipikusan olyan étel, amiből keveset nem érdemes készíteni, ideális hétvégi főfogás az egész családnak.
Nem titok, hogy Görögországban ettem ilyet először, Szuzukakia a görög neve, és "rákattanósan" finom, a sűrű, fűszeres paradicsommártással körülölelt húsgombócok elvarázsoltak,és persze közben a tengerparti naplementét bámulni sem volt annyira rossz... Mellé egy pohár bor elég a boldogsághoz akár ott, akár itthon falatozom.
Rögtön elhatároztam mikor hazajöttem, hogy felkutatom a receptet és elkészítem. Kint steakburgonyát kínáltak mellé, de én inkább egy krémes polentát gondoltam ki köretnek, de mindegyik jó hozzá. Próbáljátok ki!

További részleteket itt találtok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése