2016. július 19., kedd

Az 5 legjobb dolog, ami a friss paradicsommal történhet

Gondolnátok, hogy gyerekkoromban utáltam a paradicsomot?? A ketchup volt az egyetlen kivétel talán. Most pedig volt olyan nap nem rég, hogy kb. fél kiló friss paradicsomot letoltam egy ültő helyemben reggelire. De ki tud ellenállni az egyenesen a kertből érkező napsütötte paradicsomnak, pláne ha egy nyaralás alatt a házigazdák 10 percenként tolják az orra alá a friss zöldségtől roskadozó tálat? Hát én nem...
És otthon is nagyon sokat főzök vele nyáron, azon kevés zöldségek közé tartozik, aminek kimondottan jót tesz a hőkezelés is, a likopin tartalma is így aktiválódik a legjobban, de természetesen nyersen is nagyon sok paradicsomos étel kerül a tányéromra ilyenkor.
Hoztam nektek 5 kedvenc nyári receptet, amit nem érdemes kihagyni!

Paradicsomos cobbler
További részleteket itt találtok!
Paradicsomszószban sült tojás
További részleteket itt találtok!
Panzanella
További részleteket itt találtok!
Paradicsomos dinnyeleves főzés nélkül
További részleteket itt találtok!
Toszkán paradicsomleves
További részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése