2016. augusztus 22., hétfő

Kurkuma latte

Egyre többször használom ezt az Indiában népszerű fűszert a konyhában. Egy sima natúr rizst is remekül feldob, mind a színével, mind az ízével. Currykben rendszeres szereplő ugyebár, levesekben is szuper lehet, deeee akár egy klassz itókát is összehozhattok vele.
Hogy mire jó a kurkuma, arról már biztos sokat olvastatok ti is, nagyon jó gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatásáról is ismert, az ízületek egyik legjobb barátja és még lehetne sorolni.
Ez az ital igazi ízbomba, meghökkentő elsőre, de nagyon finom!
Hozzávalók adagonként:
fél bögre víz
fél bögre kókusztej, vagy rizstej(más tej is jó, de inkább növényi ha lehet)
fél mokkáskanál kurkuma
egy csipet fahéj
pár szelet gyömbér
méz ízlés szerint
Részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése