2015. október 8., csütörtök

Mihez kezdj a birsalmával?

Itt a birs szezon. Ez egy fura gyümölcs. Az ember megfogja nézegeti először, kemény, mint a beton, bele akarna harapni, de nem tud csak úgy egyszerűen, mint egy almába, így elsétál mellette. Nálam is így kezdődött, aztán kíváncsi lettem, mert sok jót olvastam róla.  Magas a C-vitamin tartalma és az almához hasonlóan pektin található benne, ami elősegíti az emésztést.
Nagyon is érdemes ilyenkor ősszel kísérletezni vele a konyhában, mert finom és pikáns ételek születhetnek belőle.
Ezek készültek eddig nálam:

Bundás birsalma
Hozzávalók 2 főre:
1 db birsalma
A palacsintabundához:
6 dkg zabliszt(lehet zabkorpa vagy egyéb liszt is)
1 db tojás
negyed narancs leve
csipet só
További részletekért KLIKK IDE

Birsalmapüré
Hozzávalók:
25 dkg birsalma
5 dkg nyírfacukor
fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj és gyömbér
fél deci a birsalma főzőlevéből
További részletekért KLIKK IDE

Körtés birsalmakrémleves
Hozzávalók 4-6 főre:
4 db birsalma
1 nagy alma
1 nagy körte
3 deci rizstej
1 nagy csipet fahéj
További részletekért KLIKK IDE 

Savanyú káposztás birsalmaleves csak bevállalósoknak
Hozzávalók 2-3 főre:
1 nagy méretű birsalma
20 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
friss rozmaring ág v 1 teáskanál szárított
1 marék sült gesztenye (zacskós főtt gesztenye is jó)
só, bors
További részletekért KLIKK IDE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése