Nagyon is érdemes ilyenkor ősszel kísérletezni vele a konyhában, mert finom és pikáns ételek születhetnek belőle.
Ezek készültek eddig nálam:
Bundás birsalma
Hozzávalók 2 főre:
1 db birsalma
A
palacsintabundához:
6 dkg
zabliszt(lehet zabkorpa vagy egyéb liszt is)
1 db
tojás
negyed
narancs leve
csipet
só
További részletekért KLIKK IDE
Birsalmapüré
Hozzávalók:
25 dkg
birsalma
5 dkg
nyírfacukor
fél-fél
mokkáskanál őrölt fahéj és gyömbér
fél
deci a birsalma főzőlevéből
További részletekért KLIKK IDE
Körtés birsalmakrémleves
Hozzávalók 4-6 főre:
4 db
birsalma
1 nagy
alma
1 nagy
körte
3 deci
rizstej
1 nagy
csipet fahéj
Hozzávalók 2-3 főre:
1 nagy
méretű birsalma
20 dkg
savanyú káposzta
1 fej
vöröshagyma
friss
rozmaring ág v 1 teáskanál szárított
1 marék
sült gesztenye (zacskós főtt gesztenye is jó)
só,
bors
További részletekért KLIKK IDE
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése