2016. október 14., péntek

Carbonara spagetti

Ez talán az egyik legnépszerűbb tésztaétel, amit sokan készítenek otthon is, és a legtöbb étterem repertoárjában is megtalálható, de sajnos nem mindig úgy készül, ahogy az eredeti. Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy általában iszonyú mennyiségű zsíros tejszínben cuppogó carbonárának nevezett valamit tolnak az ember orra alá. 
Tisztelet a kivételnek persze, a jobb olasz éttermekben ez nem fordulhat elő, ugyanis az igazi carbonara spagettiben nincs tejszín.
Íme a recepet, ami alapján otthon is könnyen elkészíthetitek!

Hozzávalók 2 főre:
fél zacskó durum spagetti tészta
15 dkg bacon
1 duci gerezd fokhagyma
1 egész tojás + 1 sárgája
5 dkg parmezán vagy más kemény sajt
só, bors
Tetejére: petrezselyem, de nem muszáj
Részleteket itt találtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése